“Amikor a szinergia létrejön, akkor az egy meg egy tíz lesz, száz, vagy akár ezer! … A szinergia a szenvedély, a lendület, az alkotó leleményesség és egy olyan új valóság megteremtése fölötti lelkes izgalom, ami messze felülmúlja a régit.” Stephen R. Covey

shane-rounce-682783-unsplash

Mi az a team coaching?

A team coaching olyan fejlesztési folyamat, ahol a teljes csapat (max 15 fő) részvételével a csoport hatékonyabb működésén dolgozunk.

Team coachként is egy diagnózissal kezdjük az együttműködést, ahol arra keressük a választ, hogy mi jellemzi most a csapatot, mik az erősségek, mik a felmerülő igények. Közösen határozzuk meg, hogy milyen témákon lehetne együtt dolgozni annak érdekében, hogy fejlődjön a csapat.

A coaching alkalmak a csoport fejlesztését szolgálják; együtt dolgozunk azon, hogy tudjon a csoport beszélni a számára fontos kérdésekről és megoldásokat találjanak meglévő dilemmákra. Ezeken az alkalmakon megerősítjük a csoport hatékony működési jellemzőit, és építünk meglévő erősségeire.

A coaching során a résztvevők megtanulnak magukról, mint csoport/rendszer gondolkozni és eszközöket kapnak az alábbiakhoz:

  • Hogyan ismerjék el, hogy az egyes csapattagok különbözőképpen érzékelik ugyanazt a valóságot?
  • Hogyan tudnak belülről friss energiákat generálni?
  • Hogyan tegyenek különbséget egyéni ambíciók és csapatszintű szükségletek között?
  • Hogyan kötelezzék el magukat olyan cselekvések iránt, amik a szervezet céljait szolgálják?

“Megdöbbentő milyen sokra jutunk, amikor nem számít, kié lesz a dicsőség.” Harry S. Truman